Baby Lasagna завладява Петроварадинската крепост: Шампионът на Евровизията пристига на Tesla Day в EXIT!

Подгответе се да изживеете невероятно изпълнение от звездата, която завладя сърцата на хората по целия свят на Евровизия 2024! Динамичният и талантлив Baby Lasagna, с неговия уникален и незабравим рокендрол звук, стана любимец не само в Европа, но и в цял свят. Събирайки подавателно най-много гласове от феновете на Евровизия и напускайки голямата сцена като човешкият шампион, той ще пристигне в Петроварадинската крепост на 10-ти юли, за да открие 24-тото издание на фестивала EXIT със своите смели китарни звуци и характерни танцови движения. След виртуозното изпълнение на Констракта в крепостта през 2022 година, Baby Lasagna е първият регионален артист, който ще бъде в главната програма на EXIT.

„Ние сме изключително горди, че някой от нашия регион завоюва сърцата на публиката на Евровизия, особено с рокендрол парче. Вълнуващо е да видим, че градският звук печели все повече терен на Евровизия“, каза Душан Ковачевич, основател и директор на фестивала EXIT.

Марко Пуришич, известен като Baby Lasagna, първоначално се появи като солов артист преди по-малко от година. Въпреки това, с участието си в националното изборно шоу на Хърватия за песен на Евровизия – Дора, той бързо се утвърди в музикалната сцена, не само в региона, но и в световен мащаб. От момента, в който той спечели първото място на Дора до финала на Евровизия, той остана крайната любимец на феновете, което беше доказано в крайното събиране на гласове. Baby Lasagna събра подавателно най-много гласове от феновете на този телевизионен спектакъл от над 100 държави по целия свят и въпреки че завърши на второ място, той напусна Малмьо като недвусмислен любимец на хората.

През юли този солов артист от Умаг ще донесе своя специфичен звук на Главната сцена на фестивала EXIT. Със своите забавни музикални и сатирични текстове, които дълбоко преплитат послания за съвременни проблеми, Baby Lasagna ще разтърси най-голямата сцена на крепостта. Освен своят хит от Евровизия, който се нареди в топ 5 на списъка Global Viral 50 на Spotify и натрупа над 4 милиона гледания в YouTube, Baby Lasagna има още две песни – „Не мрази себе си, но и не се обичай твърде много“ и „IG BOI“, сингли, които ще бъдат част от дебютния му албум „Демони и комари“. Преди да стъпи на голямата сцена на EXIT през юли, уроженецът на Умаг ще изпълни в родния си град като един от главните изпълнители на Sea Star Festival през май месец.

Изпълнението на Марко на EXIT също ще бъде силен старт за фестивала. Неговите китарни рифове, динамични барабани и енергичен настрой ще възпроизведат перфектно атмосферата на крепостта през четирите дни на фестивала.

Тазгодишният състав на EXIT включва също Том Морело, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Карл Кокс, Alok, Оливър Три, John Newman Hybrid DJ Set, Мейсио Плекс, Black Coffee, Офенбах, Кения Грейс, Стив Анджело, Кавалера, Бонобо DJ Set, Сара Ландри, Кланг

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *