Лили на пост и молитва в манастир

Лили на пост и молитва в манастир

Лили Иванова е чест гост на монахините в Самоковския манастир „Покров Богородичен“, на който всяка година помага финансово. Последната сума която е дарила след Великден е 50 хиляди лв. за стенописа „Вход Господен“ в Светата обител.

80-годишната изпълнителка винаги идва при монахините в тежки за нея дни. За първи път Иванова е стояла на пост и молитва две седмици, след като и казват, че не може да има деца. Животоспасяващата операция след извънматочна бременност я кара да започна да вярва в чудеса. Бебето било от първия й мъж д-р Георги Павлов. След като се разделила с него изпълнителката имала нужда от почивка и я намерила сред монахините. Оттогава Иванова и за всяка година и стои колкото и душа иска.

„Вярвам в Бог, в себе си и истината. Аз не прощавам, но не отмъщавам. Прошката дава само Господ и само той наказва. Много обиди съм претърпяла и продължавам напред. Те някак са ме калили“, казва примата на родната естрада. Според нея не изглежда на годините си защото се щади от грехове.

„Не съм виновна, че не съм пила, не съм пушила не съм…  Но не съм се  лишавала от нищо. Просто винаги ми е харесало да живее като аскет, не съм самотна“, споделя още Лили, цитирана от  „България Днес“.

Published at Sat, 01 Aug 2020 08:45:59 +0000

Тази новина публикувана тук автоматично благодарение наИзточник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *