Хасан и Ибрахим щастливи от карантината: У дома сме, свирим по 10 часа на ден!

Хасан и Ибрахим щастливи от карантината: У дома сме, свирим по 10 часа на ден!

„Приемаме карантината с усмивка, защото за нас всеки ден е празник. Имаме възможност да свирим по 10 часа на ден и това ни носи по-голяма радост, отколкото ако бяхме навън”. Това споделян виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим, научи HotArena.

В момента те са в социална изолация заедно с цялото си семейство в Шумен.

Талантливите музиканти се върнали в България още в средата на февруари заради ангажимент у нас. След избухването на епидемията така и не отпътували за Германия, където учат.
Всяка вечер обаче те получават дистанционно лекции и препоръки от професорите си. И редовно им изнасят концерти онлайн, за да покажат докъде са стигнали.

Въпреки че са в домашни условия, Хасан и Ибрахим следват стриктно учебния си график и свирят по десет часа на ден, пише „България днес”.

„Използваме времето, за да репетираме. Понякога свирим едновременно, понякога се редуваме в различните стаи”, добавят щастливите момчета. „Няма спокойствие, постоянно се чува музика вкъщи. Неуморни са, почти не си почиват. Но по-добре така, отколкото да искат да излизат навън, където всички знаем, че може да бъде опасно”, споделя баща им Денис Игнатов.

Близнаците дори планират да изнесат първия си онлайн концерт и упорито репетират за него. Заради пандемията те няма да могат да вземат внимание в международния конкурс за пианисти „Фредерик Шопен” .Събитието беше отложено заради заразата, но близнаците все пак таят надежда, че все пак ще могат да получат възможност за изява в две музикални събития, които са планирани за по-късно през годината—през август в Лондон и през септември в Рим.

„Всички сме положителни, че скоро всичко ще се оправи. Гледаме с усмивка на положението и сме търпеливи, че ще бъде открита ваксина, която да лекува хората”, оптимист е Игнатов.

Published at Tue, 31 Mar 2020 09:03:21 +0000

Тази новина публикувана тук автоматично благодарение наИзточник

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *